Wellness-encyclopedie: deel 2: F-K - Thermae Hotel Boetfort

Wellness-encyclopedie: deel 2: F-K

Dit bericht werd geplaatst op 03-12-2012

Vandaag gaan we verder met deel 2 van ons wellnessalfabet. We leggen je haarfijn uit wat elke term uit wellnessland betekent, zo weet jij er vanaf nu ook alles van!

Floating: het water in een floatingbad heeft een hoog zoutgehalte, vergelijkbaar met dat van de Dode Zee, waardoor je blijft drijven. Deze therapie is bijzonder ontspannend en verbetert huidproblemen.

Hamam: Een hamam is een andere naam voor een stoombad. In het Ottomaanse Rijk ontstonden de eerste hamams, dat waren toen heuse badhuizen. Vandaag de dag kan de naam hamam zowel op een volledig badhuis als op één specifiek stoombad duiden.

Hydromassagebad: bij een hydromassagebad wordt je lichaam dankzij water- en luchtstralen gemasseerd.

Infraroodsauna: een infraroodsauna heeft een andere warmte dan een gewone sauna, de infraroodstralen werken op je spieren. Er is een verschil tussen gewone en medische infraroodstralen.

Kasbah: Een kasbah is een privaat stoombad, in deze ruimte kan je een peelingritueel ondergaan. Daarbij wordt je lichaam gereinigd dankzij de peeling én de stoom.

Kleurenbad: Een kleurenbad is een warm bad waarbij de kleur van het licht verandert, elke kleur heeft een specifieke invloed op je geest.

Kleurentherapie: Kleurtherapie kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, dankzij licht, maar ook door bijvoorbeeld verschillende kleuren product te gebruiken.

Kruidenbad: Ook een kruidenbad is een warm bad, waarin kruidenextracten zitten.

Kruidensauna: In de kruidensauna worden kruidenextracten verstoven of over de warme stenen gegoten. Elk kruid heeft een specifieke, therapeutische werking.

Kruidenstempelmassage: Bij een kruidenstempelmassage gebruikt de masseur niet enkel zijn handen, maar ook kleine stempels die gevuld zijn met kruiden. Elke stempel heeft een ander mix van kruiden, degene die wij gebruiken zijn afgestemd op de Westerse huid. De stempels worden verwarmd, dit geeft een aangename sensatie.

Deel 1: A-E: verscheen op maandag 26 november 2012 en kan je hier nalezen.

Deel 3: L-R: wordt online gezet op maandag 10 december 2012.

Deel 4: S-Z: is de laatste aflevering van onze wellness-encyclopedie en die vind je op onze blog op maandag 17 december 2012.

Share Share Share

Reageer op dit artikel

Reactie toevoegen

Thermae Hotel Boetfort in beeld

  • Bar & Restaurant
  • Hotel
  • Beauty & Massage
  • Sfeer & Events