Thermae Boetfort - Sauna, wellness en relaxatie

Zoeken

 • Onderwerp
 • Archief

Nieuwsberichten

En wat zijn jouw goede voornemens?

En wat zijn jouw goede voornemens?

Dit bericht werd geplaatst op 01-01-2018

En, wat zijn jouw goede voornemens? Het is een vraag die je de afgelopen week wel vaker hebt gehoord. 

De Thermae-tip tegen een winterdip

De Thermae-tip tegen een winterdip

Dit bericht werd geplaatst op 15-11-2017

Geen zin in een winterdip? Met deze tips & tricks kan ook jij de winter aan!

 1. Breng tijd door in de buitenlucht;

 2. Blijf bewegen;

 3. Eet gezond;

 4. Drink een kopje thee;

 5. Mediteer dagelijks enkele minuten;

 6. Zorg dat je wordt blootgesteld aan veel licht.

 

Vacature – flexibele receptiemedewerker Thermae Boetfort & Thermae Grimbergen

Vacature – flexibele receptiemedewerker Thermae Boetfort & Thermae Grimbergen

Dit bericht werd geplaatst op 19-10-2017

Profiel

Thermae Boetfort en Thermae Grimbergen zijn op zoek naar een dynamische, enthousiaste en flexibele receptiemedewerker. Ons centrum is 7 dagen op 7 geopend, van ’s morgens vroeg tot ’s nachts. Je staat dus open voor vroege en late shiften en vindt het niet erg om in het weekend (3 op 4) en op feestdagen te werken.

Mens sana in corpore sano

Mens sana in corpore sano

Dit bericht werd geplaatst op 27-09-2017

De Romeinse poëet Juvenal schreef er al over in de Oudheid maar tot op vandaag is een gezonde geest in een gezond lichaam iets wat we allemaal nastreven, toch? Even ontspannen in de sauna levert dan ook heel wat gezondheidsvoordelen op, niet enkel voor je geest maar ook voor je lichaam.

 

Er nog even tussenuit

Er nog even tussenuit

Dit bericht werd geplaatst op 20-09-2017

Even ontsnappen aan die dagelijkse routine en gewoon lekker ontspannen? Zoek het niet te ver en breng een bezoekje aan Thermae Boetfort. Met de herfst die officieel van start gaat kan je bovendien profiteren van onze extra voordelige herfstspecials.

De ochtendstond heeft goud in de mond

De ochtendstond heeft goud in de mond

Dit bericht werd geplaatst op 08-09-2017

s een ochtendhumeur je vreemd en word je telkens met de glimlach wakker? Ontdek dan ons Early Bird arrangement, ideaal voor de vroege vogels onder ons. Voor diegenen die het ’s ochtends wat moeilijker hebben is dit arrangement trouwens de ideale opkikker.

Nationale saunadagen 2017

Nationale saunadagen 2017

Dit bericht werd geplaatst op 29-08-2017

Druk druk druk, een hectische job, veeleisende kinderen en een hoop sociale contacten. Nauwelijks tijd om even tot rust te komen. Om zowel fysiek als mentaal te ontspannen kan een wellnessbezoek wonderen verrichten.

Zomer@Thermae Boetfort

Zomer@Thermae Boetfort

Dit bericht werd geplaatst op 31-05-2017

Een bezoek aan de sauna in de zomer is een andere belevenis dan in de winter.

Vier therapieënsauna

Vier therapieënsauna

Dit bericht werd geplaatst op 19-08-2016

In Thermae Boetfort werd deze zomer een nieuwe sauna gebouwd. We combineren er maar liefst vier verschillende therapieën in. Je vindt deze sauna terug in het naaktgedeelte. Er zijn twee ingangen: eentje via de Mijnsauna en de tweede langs de trap aan de Eucalyptussauna.

Nieuw: Paardenstalbar

Nieuw: Paardenstalbar

Dit bericht werd geplaatst op 17-08-2016

In Thermae Boetfort bouwden we de Paardenstalsauna (in het naaktgedeelte) om tot een bar. Je kan er genieten van een heerlijke cocktail of een huisgemaakte ice tea. Uiteraard zijn ook andere drankjes beschikbaar.

Ook mannen verdienen verzorging!

Ook mannen verdienen verzorging!

Dit bericht werd geplaatst op 14-06-2016

Wie schoonheidsbehandeling zegt, zegt vrouw. Maar is dat eigenlijk wel terecht? Uit onderzoek is gebleken dat de mannenhuid gemiddeld 20% dikker is dan die van een vrouw. Het hormoon testosteron zorgt ervoor dat de man op meer plaatsen en in grotere hoeveelheden dan de vrouw talg aanmaakt. Talg zorgt ervoor dat de huid vetter wordt, als gevolg hiervan ondervindt een man vaker last van puistjes en mee-eters. Buiten een hoger gehalte aan talg zal een man in verhouding meer zweet produceren dan een vrouw, hierdoor schommelt een mannenhuid vaker tussen twee extremen, van een erg vettige huid naar een sterk uitgedroogde huid.  Alsof dat nog niet genoeg is opteren de meeste mannen voor een dagelijkse scheerbeurt. Zeker na het scheren met een scheermesje kan de huid irritaties vertonen.   

Full Body Relaxatie & Vitaliteits Massage

Full Body Relaxatie & Vitaliteits Massage

Dit bericht werd geplaatst op 14-06-2016

Ken je dat gevoel van een uitgeput lichaam en een vermoeide geest? Stress, gespannen spieren of slaapproblemen, het zijn slechts enkele gevolgen.  Je voelt dat je lichaam dringend ontspanning nodig heeft, maar ook die vernieuwde energie die je verlangt om je dag met een glimlach in te zetten? Bij ons kan je terecht voor de massage die misschien wel dé oplossing is.

Laat de stress los in de sauna

Laat de stress los in de sauna

Dit bericht werd geplaatst op 03-06-2016

 

Haast en spoed is zelden goed, helaas hebben we in deze moderne tijden vaak een agenda die drukker gevuld is dan de Brusselse ring. Het is daarom des te belangrijker om tussen de vergaderingen, werkshiften en het pendelen wat tijd vrij te maken voor jezelf. Niets ontspant het lichaam en de geest zoals een wellnessbezoek, je krijgt de kans om je even af te scheiden van de stress die de dagelijkse wereld boordevol snelheid en prestaties met zich meebrengt. 

Sauna en sport, een goede combinatie

Sauna en sport, een goede combinatie

Dit bericht werd geplaatst op 02-06-2016

De man anno 2016 is zeer polyvalent en heeft buiten zijn job en gezin ook nog een sportieve hobby. Squash, joggen of fitness, hij kan het allemaal. Sporten verlicht de geest en is goed voor de gezondheid, maar vraagt ook heel wat van het lichaam.  Een dagje wellness geeft de geest en het lichaam hun verdiende rust en zorgt voor vernieuwde energie. Ook voor de sportievelingen bieden wij wellness op maat. 

Mannen smeren ook!

Mannen smeren ook!

Dit bericht werd geplaatst op 02-05-2016

Schoonheidsproducten voor mannen, booming business!

Tea Time in Thermae Boetfort

Tea Time in Thermae Boetfort

Dit bericht werd geplaatst op 17-11-2015

Plan je een eerste bezoekje aan Thermae Boetfort of ben je hier al geweest maar wil je nog wel wat extra informatie? Boek dan eens een arrangement met Tea Time! Deze formule is er voor de vroege vogels onder jullie: wie voor 10 uur aankomt in onze thermen, mag in het restaurant de voetjes onder tafel schuiven voor een lekkere tas koffie of een heerlijke kop dampende thee!

Nieuw: Shiatsu massage

Nieuw: Shiatsu massage

Dit bericht werd geplaatst op 10-09-2015

Vanaf deze week kan je in Thermae Boetfort weer genieten van een zalige Shiatsu Massage. Deze massage kan je helemaal niet vergelijken met de rest van ons aanbod: je bent hier namelijk gekleed en de techniek bestaat uit stretchen en drukpunten stimuleren.

Nieuw: Chinese massage

Nieuw: Chinese massage

Dit bericht werd geplaatst op 10-09-2015

De Chinese massage, ook wel Tui Na genoemd, is afkomstig uit de Traditionele Chinese heelkunde. Het is een massage die zich concentreert op dezelfde drukpunten als de welgekende accupunctuur. Deze leer zort voor meer en positievere energie, laat je ontspannen en doet je stress verdwijnen, stimuleert de bloedsomloop et het lymfestelsel en kan ziektes zoals een verkoudheid, migraine en digestieve problemen verlichten.

Een zomers gevoel in de winter

Een zomers gevoel in de winter

Dit bericht werd geplaatst op 22-01-2015

Brrrr. Het is best koud buiten. Hier is alvast een verwarmende tip: geniet van een heerlijke Hotstone Massage bij Thermae Boetfort.

Winterse huidverzorging

Winterse huidverzorging

Dit bericht werd geplaatst op 19-01-2015

Verzorg je gelaat tijdens de barre wintermaanden. Door de koude en wind gaat de huid helemaal uitdrogen. En dat zie je. Om de huid te rehydrateren, klop je best aan bij het schoonheidsinstituut van Thermae Boetfort.

Wat stoom afblazen in het stoombad?

Wat stoom afblazen in het stoombad?

Dit bericht werd geplaatst op 15-01-2015

Er komt veel op je af tijdens het eindejaar. Als het de cadeaugekte niet is, dan zijn het de vele etentjes waarop je aanwezig moet zijn, of sterker nog, die je moet organiseren. Denk na de feesten aan jezelf en kom ontspannen in Thermae Boetfort.

Stap zuiver het nieuwe jaar in

Stap zuiver het nieuwe jaar in

Dit bericht werd geplaatst op 12-01-2015

De overdosis aan ongezond eten van de feesten kruipt in je vel. Je voelt je slechter en dat heeft ook een negatief effect op je huid. Tijd voor wat gezondheid.

Verteren bij Thermae Sports

Verteren bij Thermae Sports

Dit bericht werd geplaatst op 05-01-2015

Last van een zware maag na het eindejaar? We helpen je alvast verteren. Bij Thermae Sports verbrand je calorieën als een stoomtrein.

EHBO in de thermen

EHBO in de thermen

Dit bericht werd geplaatst op 08-12-2014

Eerste Hulp Bij Ongevallen. Een concept waaraan de nodige aandacht dient te worden besteed. Een parate medische kennis kan levens redden. Ook in de sauna. Daarom heeft Thermae.com besloten om een groot deel van het personeel op te leiden in EHBO.

Gebroken hart

Gebroken hart

Dit bericht werd geplaatst op 10-11-2014

We hebben allemaal ooit een figuurlijk gebroken hart gehad, maar wist je dat je ook letterlijk een gebroken hart kan krijgen door een slechte relatie? 

Start je dag met een heerlijk ontbijt

Start je dag met een heerlijk ontbijt

Dit bericht werd geplaatst op 07-10-2014

Niets geeft meer rust dan een dagje sauna in Thermae Boetfort. Of toch. Wat dacht je van een dagje sauna, voorafgegaan door een heerlijk en gebalanceerd ontbijt? In onze thermen kan het allemaal. Voor slechts 14,50 euro per persoon kan je gebruik maken van ons uitgebreid ontbijtbuffet.

Naar de sauna gaan is hot

Naar de sauna gaan is hot

Dit bericht werd geplaatst op 06-10-2014

Naar de sauna gaan is hot. Letterlijk en figuurlijk dan, want het aantal saunabezoeken onder de Belgen stijgt alsmaar. Naaktheid blijkt minder en minder een taboe, waardoor de gemiddelde saunabezoeker geen kilometers meer rijdt om de lokale bakker toch maar niet naakt tegen te komen.

Ontdek onze 3 nieuwe verzorgingen!

Ontdek onze 3 nieuwe verzorgingen!

Dit bericht werd geplaatst op 03-10-2014

Deze herfst lanceren we drie nieuwe verzorgingen: twee pure gelaatsverzorgingen en een gelaats- en lichaamsverzorging in één! Je hebt de keuze tussen een gelaatsverzorging met een collageenmasker op basis van plantaardige stamcellen en een gelaatsverzorging met een cryo mask op basis van gletsjerwater.

De verstevigende werking van plantaardige stamcellen

De verstevigende werking van plantaardige stamcellen

Dit bericht werd geplaatst op 03-10-2014

Heb je al gehoord van de Uttwiler Spätlauber? Wij vertellen je er graag alles over! Deze appel is uit Zwitserland afkomstig en staat bekend om zijn ongelooflijke houdbaarheid. Hij behoudt ongelooflijk lang zijn oorspronkelijke vorm: een mooie, stevige, glanzende appel

Het zuiverende effect van een cryo mask

Het zuiverende effect van een cryo mask

Dit bericht werd geplaatst op 03-10-2014

Wie een verzorgde huid belangrijk vindt, kan maar beter de oren spitsen. Bij Thermae Boetfort kan je nu ook terecht voor een gelaatsverzorging op basis van een cryomasker.

Avena Sativa: een verzorging met haverextracten

Avena Sativa: een verzorging met haverextracten

Dit bericht werd geplaatst op 03-10-2014

Haver mag dan heerlijk zijn bij het ontbijt, toch wordt het ook gebruikt in de wellness. De extracten vormen de basis voor Avena Sativa, een nieuw product dat we gebruiken om de diepere huidlagen te voeden.

Geen sinaasappelhuid meer met oudjaar!

Geen sinaasappelhuid meer met oudjaar!

Dit bericht werd geplaatst op 01-10-2014

Het duurt niet lang meer of het is weer tijd om te feesten. Bij veel vrouwen komt daar heel wat stress bij kijken. Welk gerechtje is perfect voor kerst, welke pakjes zijn geschikt voor wie en vooral: welk jurkje trekken we aan voor het laatste feestje van het jaar?

Exotische massages

Exotische massages

Dit bericht werd geplaatst op 29-09-2014

Wij genieten op vakantie altijd van een zalige massage in het plaatselijke wellnesscentrum. Maar tegen de volgende lichaamsbehandelingen zeggen zelfs wij nee:

Porexia

Porexia

Dit bericht werd geplaatst op 15-09-2014

Vrouwen van over de hele wereld hebben een nieuwe obsessie! Porexia is de angst voor te grote poriën. 

Uitstellen leidt tot slaapgebrek

Uitstellen leidt tot slaapgebrek

Dit bericht werd geplaatst op 01-09-2014

Wie vaak dingen uitstelt, heeft meer last van een slaaptekort want ook naar bed gaan wordt zo op de lange baan geschoven.

5 gelukstips

5 gelukstips

Dit bericht werd geplaatst op 13-06-2014

Geef je geluk een boost met 5 simpele truukjes!

Half uurtje sporten

Half uurtje sporten

Dit bericht werd geplaatst op 09-06-2014

Wist je dat een half uurtje sporten je gelukkig maakt? Deens onderzoek wees uit dat het beter is om slechts 30 minuten actief bezig te zijn in plaats van een uur. 

“Hoe meer zielen, hoe meer vreugd”

“Hoe meer zielen, hoe meer vreugd”

Dit bericht werd geplaatst op 02-06-2014

In Thermae Boetfort worden tal van opgietsessies gegeven. Opgieter Hannes geeft je meer informatie over zijn favoriete aufguss "Escapar del Mundo".

"Sinds ik opgietingen geef, ben ik nooit meer ziek"

Dit bericht werd geplaatst op 28-05-2014

Een hete ruimte, een scheutje water met etherische oliën op de gloeiende stenen van de kachel, een vochtige handdoek en een goed gevoel voor humor. Dit zijn de nodige ingrediënten voor een geslaagde opgiet die de gelaatsuitdrukking van de deelnemers doet veranderen. Kevin is één van onze opgieters en vertelt je waarom hij dit werk zo graag doet!

Feit of fabel?

Feit of fabel?

Dit bericht werd geplaatst op 31-03-2014

Onderstaande feiten of fabels hebt u zeker en vast al eens uit goede bron vernomen. Maar zijn ze nu écht? Of is het een broodje aap? Wij vertellen het je graag!

Floating, een unieke drijftherapie

Floating, een unieke drijftherapie

Dit bericht werd geplaatst op 03-03-2014

Ons thermencentrum beschikt over ruime, individuele floatingcabines, waar je in alle rust helemaal kunt ontspannen, zowel geestelijk als lichamelijk.

Het effect van de kleurentherapie

Het effect van de kleurentherapie

Dit bericht werd geplaatst op 26-02-2014

U heeft zeker en vast al eens van kleurentherapie gehoord. Elke kleur heeft een uniek effect op ons, zowel fysiek als mentaal. Dat komt doordat kleur bestaat uit licht, trilling en energie. 

Hey big spender

Hey big spender

Dit bericht werd geplaatst op 24-02-2014

Een online beautyshop ondervroeg 2.000 vrouwen naar hun koopgedrag. Daaruit bleek dat de gemiddelde vrouw zo’n 11.000 euro aan make-up koopt en 10.000 euro lotions en crèmes. 

Uitgetest: Lomi Lomi Massage

Uitgetest: Lomi Lomi Massage

Dit bericht werd geplaatst op 21-02-2014

Joke (zaakvoerster Thermae Boetfort) testte de Lomi Lomi Massage uit. Deze massage werd in de zomer aan ons uitgebreide gamma verzorgingen toegevoegd. De behandeling duurt 25 minuten, kost 36 euro en kan zowel in Thermae Boetfort als Thermae Grimbergen geboekt worden.

Gezonde zoutkristallen

Gezonde zoutkristallen

Dit bericht werd geplaatst op 20-02-2014

Een zoutsteen is een krachtig hulpmiddel om de lucht te zuiveren, mensen die ’s nachts ademhalingsproblemen hebben kunnen een verwarmde zoutsteen naast hun bed leggen. Er worden ook vaak sauna’s gebouwd uit zoutstenen, in zo’n verwarmde zweethut is het positieve effect van een zoutsteen uiteraard nog vele malen groter! 

Eucalyptus Sauna: een wellnessremedie tegen winterkwaaltjes!

Eucalyptus Sauna: een wellnessremedie tegen winterkwaaltjes!

Dit bericht werd geplaatst op 10-02-2014

In onze Eucalyptus Sauna geniet je constant van de weldaad van Eucalyptus en tijdens de opgietsessie doen we er nog een schepje bovenop! Eucalyptus doet heel wat goeds voor je lichaam en geest, meer dan je zou denken:

Maak van je cadeaubon iets origineel: in een bokaal

Maak van je cadeaubon iets origineel: in een bokaal

Dit bericht werd geplaatst op 27-01-2014

Wie iets meer tijd heeft, gaat op zoek naar een mooie bokaal, spoelt hem uit en verwijdert alle etiketten en lijm. Je kan ons mooie hartjespapier hier downloaden en er het deksel mee in pakken. Nog een mooie lintje en een lieve boodschap op de gift tag en je bent klaar.

Maak van je cadeaubon iets origineel!

Maak van je cadeaubon iets origineel!

Dit bericht werd geplaatst op 27-01-2014

Ondertussen vinden heel wat klanten de weg naar onze webshop om hun cadeaubon te bestellen. Logisch want je kan kiezen uit een uitgebreid aanbod, je bestelt makkelijk en veilig en je ontvangt je cadeaubon meteen in je mailbox. Het enige dat je dan nog moet doen, is je cadeaubon printen en je kan hem daarna meteen aan je geliefde geven. Of je kan er met een beetje creativiteit iets moois van maken.

Ontdek onze Beauty Clinic

Ontdek onze Beauty Clinic

Dit bericht werd geplaatst op 06-01-2014

In Thermae Boetfort kan je kiezen uit vier verschillende behandelingen van onze Beauty Clinic.

Voordelige tienbeurtenkaart voor behandelingen

Voordelige tienbeurtenkaart voor behandelingen

Dit bericht werd geplaatst op 30-12-2013

Wist je dat je een tienbeurtenkaart voor een bepaalde verzorging kan krijgen? Kies zelf welke verzorging (bv een bepaalde massage of een schoonheidsbehandeling) buiten de Beauty Clinic, koop aan de receptie een tienbeurtenkaart en betaal er slechts 9! De tiende behandeling krijg je dus gratis. Het moet uiteraard wel gaan over tien dezelfde behandelingen.

“De prachtige omgeving en de complimenten na een geslaagde aufguss zijn mooi meegenomen”

“De prachtige omgeving en de complimenten na een geslaagde aufguss zijn mooi meegenomen”

Dit bericht werd geplaatst op 16-12-2013

Speciaal voor deze feestelijke editie van ons magazine stellen wij je graag onze knappe opgieters voor! Elke dag doen ze hun best om je in de watten te leggen met verschillende opgiet- en scrubsessies. Daarnaast zorgen ze ervoor dat de thermen er altijd netjes bijliggen, wijzen ze de klanten de weg,beantwoorden ze allerhande vragen, controleren ze verschillende keren per dag de waters, poetsen ze de privésauna poetsen en nog veel meer... Opgieter zijn, is een veeleisende job die deze jongens met veel plezier doen!

"Ik ben bijna nooit meer ziek, die warmte moet dus wel goed zijn voor je lichaam"

Dit bericht werd geplaatst op 13-12-2013

Wie regelmatig een bezoekje brengt aan Thermae Boetfort, heeft zeker en vast al eens kennis gemaakt met Hannes, één van onze vaste opgieters. Zijn dagelijkse taak omvat naast de verschillende opgietsessies nog heel wat taken. Zo zorgt hij voor de rust en orde in de thermen, houdt hij de kwaliteit en de temperatuur van het water en de sauna’s in het oog én is op de hoogte van heel wat technische aspecten van onze thermen.

"Je moet je lichaam tot het uiterste pushen in die warmte"

Dit bericht werd geplaatst op 11-12-2013

Kevin is één van onze vaste opgieters. Hij geeft zich tijdens elke opgietsessie om de klanten een unieke ervaring aan te bieden. Zijn aufguss staan bekend bij onze vaste klanten! Naast opgieten heeft hij uiteraard nog heel wat andere taken: hij toert regelmatig door de thermen om de orde en netheid op peil te houden, bewaakt de kwaliteit van het water en staat in voor heel wat technische zaken in onze thermen. Hij vertelt je zelf wat meer over zijn job!

Online je cadeaubon bestellen, hoe doe je dat?

Online je cadeaubon bestellen, hoe doe je dat?

Dit bericht werd geplaatst op 09-12-2013

Wil je graag vanuit je luie zetel een cadeaubon bestellen, maar heb je dit nog nooit gedaan? Wij helpen je graag op weg met een handig pdf-bestand. Hierin leggen we je aan de hand van enkele afbeelding uit hoe onze webshop werkt. Handig!

“Mijn droomjob én je wordt er nog voor betaald ook!”

“Mijn droomjob én je wordt er nog voor betaald ook!”

Dit bericht werd geplaatst op 09-12-2013

Tom is onze meest flamboyante opgieter. Hij is altijd te vinden voor een grapje of een verkleedpartij om een extra toets te geven aan de dagelijkse opgietsessies. Daarnaast hebben onze opgieters nog heel wat andere taken, zoals de kwaliteit van de waters in het oog houden, klanten informeren en helpen bij problemen, mensen begeleiden naar de privésauna en de orde en netheid van de thermen in de gaten houden. Wij laten hem graag zelf aan het woord!

Vergeet je handen niet te wassen

Vergeet je handen niet te wassen

Dit bericht werd geplaatst op 04-12-2013

Was jij na het toilet je handen? Maar liefst 15% van de mannen en 7% van de vrouwen blijkt dat niet te doen.

Yoga: goed voor lichaam én geest!

Yoga: goed voor lichaam én geest!

Dit bericht werd geplaatst op 27-11-2013

Honderd-en-één verschillende soorten yoga doen hun intrede in ons dagelijks gezondheidsritueel. Ben jij nog geen fan van deze unieke sport? Dan overtuigen wij je met 3 redenen!

Actief tot rust komen

Actief tot rust komen

Dit bericht werd geplaatst op 19-11-2013

Bij de woorden ‘tot rust komen’ denk je automatisch aan rustige muziek, even helemaal niets doen, mediteren, enzovoort. Maar wist je dat je ook actief tot rust kan komen?

Een sauna van... ijs

Een sauna van... ijs

Dit bericht werd geplaatst op 11-11-2013

De Finnen zijn échte saunamensen en dus hebben ze sauna’s in alle soorten. Onlangs opende Marko Kiuru, een medewerker uit de toeristische sector, een sauna uit ijs. De sauna bestaat uit dikke muren van ijs aan de buitenkant en binnen een electrische kachel en bankjes. De muren zelf werden uit ijs van het meer gezaagd.

Maak van je gevoelige huid een stralende huid!

Maak van je gevoelige huid een stralende huid!

Dit bericht werd geplaatst op 11-11-2013

Wie een gevoelige huid heeft, loopt vaak rond met een rood gelaat (omwille van de irritatie door bijvoorbeeld zon of producten) of met een ‘gebarsten’ huid (omwille van de kou en de droogte), kortom: wie een gevoelige huid, moet zich extra goed verzorgen om een stralende huid te hebben.

Een zalige zoutpuntmassage van het gelaat

Een zalige zoutpuntmassage van het gelaat

Dit bericht werd geplaatst op 10-10-2013

Een van de voordelen van mijn job bij Thermae is het testen van nieuwe behandelingen. Er zijn ergere dingen om op maandagmorgen je werkweek mee te beginnen... Deze keer stond er een zoutpuntmassage van het gelaat op het programma. Deze behandeling kan je makkelijk in één woord samenvatten: hemels!

Onafhankelijke Ziekenfondsen betalen saunabezoek

Onafhankelijke Ziekenfondsen betalen saunabezoek

Dit bericht werd geplaatst op 01-10-2013

Vanaf 1 januari 2014 kunnen de leden van de Onafhankelijke Ziekenfondsen één keer per jaar gratis naar de sauna! De Onafhankelijke Ziekenfondsen vinden het belangrijk dat hun leden op tijd en stond even ontspannen en de opgebouwde stress wegwerken

Boek één van onze nieuwe massages

Boek één van onze nieuwe massages

Dit bericht werd geplaatst op 17-09-2013

Wil jij als één van de eersten onze nieuwe massages testen? Boek dan je sessie tijdens ons Massagefestival in Thermae Boetfort van donderdag 3 tot en met zondag 6 oktober.

Think-Pink arrangement

Think-Pink arrangement

Dit bericht werd geplaatst op 06-09-2013

Onlangs werd Lily, onze verantwoordelijke van het schoonheidsinstituut in Thermae Grimbergen, geconfronteerd met borstkanker. Door de behandelingen droogde haar huid uit en werden haar nagels kwetsbaar. Daardoor kwam ze met het idee van een aangepaste verzorging, speciaal voor kankerpatiënten, waarbij wordt ingespeeld op hun noden.

Kleurensauna: de werking op je chakra’s

Kleurensauna: de werking op je chakra’s

Dit bericht werd geplaatst op 19-07-2013

In het badpakgedeelte bevindt zich een kleurensauna, waar de kleur van het licht regelmatig verandert. Elke kleur heeft een specifieke werking op één van je chakra’s (energiecentra van je lichaam).

Populaire fouten met je zonnecrème

Populaire fouten met je zonnecrème

Dit bericht werd geplaatst op 15-07-2013

Uiteraard vinden wij het heel belangrijk dat je goed smeert voor je in de zon gaat liggen bakken en braden. Je huid beschermen vinden wij levensnoodzakelijk. Toch merken we op dat er veel mensen onbewust dezelfde fouten maken. Lees dan ook snel even dit artikel door en wees vanaf deze zomer extra goed beschermd!

Sauna for dummies

Sauna for dummies

Dit bericht werd geplaatst op 11-07-2013

Kom je voor de allereerste keer naar de sauna? Dan geven wij je graag een handleiding! Een dagje sauna is vooral gezond en zorgt voor een rustig momentje in de drukte van elke dag.

Wat is het verschil tussen safetan en newtan?

Wat is het verschil tussen safetan en newtan?

Dit bericht werd geplaatst op 06-05-2013

Safetan is een zelfbruiner, het is een heel makkelijk product want het is niet kleurloos zoals sommige andere zelfbruiners. Dankzij het kleurtje zie je meteen waar je al gesmeerd hebt en waar nog niet. Vanaf nu loop je dus nooit meer rond met kleurverschil.

Ook etherische oliën helpen tegen cellulitis

Ook etherische oliën helpen tegen cellulitis

Dit bericht werd geplaatst op 01-04-2013

Ook etherische oliën kunnen een hulpmiddel zijn tegen cellulitis. Het gaat dan vooral over de volgende oliën: citroen, jeneverbes, geranium, pompelmoes, rode tijm, kaneel, rozemarijn, salie, oregano en lavendel. Regelmatig een bad nemen met een mix van deze oliën of een massage doen met een neutrale massageolie gemengd met één of meer van deze etherische oliën kan wonderen doen.

Bikiniklaar tegen de zomer?

Bikiniklaar tegen de zomer?

Dit bericht werd geplaatst op 26-03-2013

Wie nu meteen start met onze trucs kan tegen de zomer zonder zorgen in bikini over het strand paraderen. Cellulitis is dé grote vijand van menige vrouw, dik of dun, jong of oud, bijna iedereen heeft er een complex door.

Ontdek ons nieuwe Thermae Magazine!

Ontdek ons nieuwe Thermae Magazine!

Dit bericht werd geplaatst op 28-02-2013

Ons nieuwe magazine ligt in de thermen. Het maart-april-mei-nummer kondigt de lente aan! Er staan weer heel wat leuke artikels in.

Een sixpack tegen de zomer

Een sixpack tegen de zomer

Dit bericht werd geplaatst op 25-02-2013

In bikini over het strand paraderen tijdens de zomer. Voor de ene is het hét hoogtepunt van het jaar, voor de andere is het een bron van frustratie. Wat het bij jou ook mag zijn, als je ons Gezond Afslanken concept volgt, kan je niet anders dan in een bikini kunnen tegen de zomer.

Las specifieke eetmomenten in

Las specifieke eetmomenten in

Dit bericht werd geplaatst op 21-02-2013

De hele dag door eten, is niet goed voor je gezondheid. Veel mensen denken dat ze op vaste tijdstippen eten, maar steken eigenlijk onbewust regelmatig iets in hun mond. Een eetdagboek bijhouden is een goede hulp, schrijf écht alles op wat je in je mond steekt en bekijk dat op het einde van de dag. Misschien schrik je wel van de hoeveelheid?

Zout is (soms) fout

Zout is (soms) fout

Dit bericht werd geplaatst op 20-02-2013

Wie op dieet staat en niet zoveel vettige sausjes meer mag eten, maakt vaak de fout van te veel zout tijdens het koken te gebruiken. Het is eigenlijk zelfs niet nodig om zout aan je voeding toe te voegen, aangezien bijna elk voedingsmiddel van zichzelf al een portie zout bevat. Daarom geven wij je graag wat tips om op een andere manier je gerecht meer smaak te geven.

Wist je dat...

Wist je dat...

Dit bericht werd geplaatst op 19-02-2013

Je leest het overal: afslanken, en dus vet verliezen, is belangrijk want het is beter voor je eigen gezondheid. Maar klopt dat? Wij zeggen volmondig ja en geven je meteen op een rijtje wat er allemaal verbetert in je lichaam als je vet verliest!

3 tips om meer van je voeding te houden

3 tips om meer van je voeding te houden

Dit bericht werd geplaatst op 18-02-2013

Veel (dikkere) mensen hebben als excuus “ik eet te graag en daarom ben ik dikker”. Dat is, in de meeste gevallen, een flauw excuus. De meeste mensen die te dik zijn, eten veel te snel, hoe kan je dan beweren dat je van je eten houdt als je het snel, snel in je mond propt en binnenslikt zonder te proeven wat er in je bord zit. Wedden dat je, als je trager en bewuster eet, vanzelf gaat afvallen?

Beweging is levensnoodzakelijk

Beweging is levensnoodzakelijk

Dit bericht werd geplaatst op 14-02-2013

Onze “gezond afslanken” formule is niet alleen een dieet, gezondheidsconsulente Vicky en voedingscoach Tamara leren je dat beweging belangrijk is en dat je niet elke dag een half uur moet hardlopen om goed bezig te zijn.

Medische infrarood panelen in ons Lakonium

Medische infrarood panelen in ons Lakonium

Dit bericht werd geplaatst op 08-02-2013

Heb je al van medische infrarood gehoord? De infraroodstralen in ons Lakonium hebben een positief effect op je lichaam. Zo wordt je huid diep gereinigd (want je bloedvaten gaan open, de doorbloeding komt extra op gang en daardoor worden afvalstoffen afgevoerd en  wordt zuurstof opgenomen).

Zwijgen aan tafel

Zwijgen aan tafel

Dit bericht werd geplaatst op 07-02-2013

Heb jij je als kind ook zo geërgerd aan deze uitspraak? Zwijgen aan tafel terwijl je net zoveel te vertellen had? Een echte kwelling! Toch schuilt er heel wat waarheid in deze goede raad.

Rechtstaand werken doet je afslanken

Rechtstaand werken doet je afslanken

Dit bericht werd geplaatst op 03-02-2013

De hele dag aan je bureau zitten, is niet goed voor je gezondheid. Niet alleen krijg je last van nek- of schouderpijn, maar ook je gewicht lijdt er onder. Onderzoek wees uit dat wie elke dag zo’n 3 uurtjes rechtopstaand werkt, per jaar een dikke drie kilo afvalt.

Kiezen is schrappen

Kiezen is schrappen

Dit bericht werd geplaatst op 31-01-2013

Kill your darlings, dat gaat niet alleen op voor schrijvers, maar ook voor al wie op dieet is. Je kiest voor een gezondere levensstijl, dan kan je nu eenmaal niet verwachten dat je alles kan blijven eten zoals daarvoor. Kies bewust voor 1 extraatje…

Relaxatiesessie: Reis door het lichaam

Relaxatiesessie: Reis door het lichaam

Dit bericht werd geplaatst op 11-01-2013

Vanaf nu kan je elke dinsdag en vrijdag een unieke relaxatiesessie volgen in Thermae Boetfort. In de relaxatieruimte in onze tuin (als je de trap naast het zwembad in het naaktgedeelte volgt en rechts de tuin ingaat, kom je op een tiental meter verder de houten deur van de relaxatiesessie tegen) begeleidt Kris je naar een diepere bewustwording van het eigen lichaam.

Wenkbrauwen epileren doe je zo!

Wenkbrauwen epileren doe je zo!

Dit bericht werd geplaatst op 07-01-2013

Wenkbrauwen epileren, het is voor veel vrouwen een noodzakelijk kwaad. Vaak doet het pijn, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Er zijn namelijk enkele trucs om het minder pijnlijk te maken.

Feestnagels

Feestnagels

Dit bericht werd geplaatst op 26-12-2012

Een feestoutfit is pas geslaagd met de juiste make-up en mooi gelakte nagels. Hoe je de juiste kleur oogschaduw kiest, hebben we je al verteld. Vandaag gaan we aan de slag met nagellak voor mooi gelakte nagels!

Deze oogschaduw past bij jou

Deze oogschaduw past bij jou

Dit bericht werd geplaatst op 24-12-2012

Niet iedereen staat mooi met dezelfde kleur oogschaduw. Wij helpen je graag op weg zodat je met de feestdagen dé perfecte oogschaduw kan kiezen. We starten met misschien wel de belangrijkste tip van allemaal: stem je make-up af op de kleur van je kledij, zo kan je (bijna) nooit iets misdoen.

Maak je lichaam winterproof!

Maak je lichaam winterproof!

Dit bericht werd geplaatst op 20-12-2012

Droge lippen

Je lippen krijgen heel wat te verduren tijdens de winter. Smeer ze regelmatig in met een vette lippenbalsem. ’s Avonds voor het slapengaan nog een extra laagje en dan heb je de dag erna gegarandeerd zachte lippen.

Wellness-encyclopedie: deel 4: S-Z

Wellness-encyclopedie: deel 4: S-Z

Dit bericht werd geplaatst op 17-12-2012

We zijn ondertussen aan het laatste deel van onze grote wellness-encyclopedie beland. Na het lezen van deze aflevering heb je geen excuses meer: jij kan nu altijd en overal meepraten over de laatste trends in wellnessland!

De kerstsauna

De kerstsauna

Dit bericht werd geplaatst op 16-12-2012

70% van de Finnen geniet op kerstavond van een joulusauna. Kerstavond geeft een extra dimensie aan het saunagebeuren, het staat voor het reinigen van je lichaam en de wedergeboorte van je lijf.

Wist je dat: mannen meer zweten dan vrouwen?

Wist je dat: mannen meer zweten dan vrouwen?

Dit bericht werd geplaatst op 05-12-2012

Statistisch gezien kunnen mannen het langer uithouden in de sauna dan vrouwen. Want mannen zweten meer én sneller dan vrouwen, wat dus wil zeggen dat hun lichaam er sneller en beter voor zorgt dat ze de warmte kunnen verdragen.

Wellness-encyclopedie: deel 2: F-K

Wellness-encyclopedie: deel 2: F-K

Dit bericht werd geplaatst op 03-12-2012

Vandaag gaan we verder met deel 2 van ons wellnessalfabet. We leggen je haarfijn uit wat elke term uit wellnessland betekent, zo weet jij er vanaf nu ook alles van!

Is het een skilift of een sauna?

Is het een skilift of een sauna?

Dit bericht werd geplaatst op 30-11-2012

Waar anders dan in Finland vind je een skilift die ook een sauna is. In het Ylläs Ski Resort zijn dertig gewone skiliftjes en één saunaskilift.

Wat te doen bij winterhanden?

Wat te doen bij winterhanden?

Dit bericht werd geplaatst op 29-11-2012

Het wordt buiten stilaan wat kouder en dat voel je eerst aan je handen. Ze zijn droog en voelen ruw aan. Vanaf nu niet meer. Met deze tips blijven je handen lekker zacht, de hele winter lang!

Exclusief: Ontdek ons nieuwe Thermae Magazine in preview!

Exclusief: Ontdek ons nieuwe Thermae Magazine in preview!

Dit bericht werd geplaatst op 16-11-2012

Ben je ook elke keer weer benieuwd wat er in ons nieuwe Thermae Magazine staat? Dan hebben wij een exclusief nieuwtje voor u! Al onze online volgers kunnen het feestnummer van Thermae Magazine al eens doorbladeren.

Belangrijke inlichting

Belangrijke inlichting

Dit bericht werd geplaatst op 05-11-2012

Vanaf heden is het zowel in Thermae Boetfort als Thermae Grimbergen verplicht om badslippers te dragen, dit omwille van de veiligheid. We streven ernaar om te allen tijden iedereen in de watten te leggen en  veiligheid is voor ons dan ook van het grootste belang

Bamboemassage van het lichaam

Bamboemassage van het lichaam

Dit bericht werd geplaatst op 29-10-2012

Ook deze massage ontstond eeuwen geleden. Ze is gebaseerd op de Chinese levensopvattingen en houdt dus rekening met de verschillende elementen. Met Chinese bamboestaven van verschillende dikte, lengte gaat de masseur aan de slag. Dankzij deze massage worden de zenuwuiteinden van je huid en de oppervlakkige spieren bewerkt. Dit heeft verschillende gevolgen.

Zoutpuntmassage van het lichaam

Zoutpuntmassage van het lichaam

Dit bericht werd geplaatst op 26-10-2012

De zoutpuntmassage vindt zijn oorsprong in de Arabische wereld, waar bedoeïenen de warmte en de mineralen van het Dode Zeezout gebruikten om lichamelijke kwaaltjes te genezen. Onze massage is gebasseerd op deze eeuwenoude massage die van vader op zoon werd doorgegeven.

Bamboemassage van het gelaat

Bamboemassage van het gelaat

Dit bericht werd geplaatst op 26-10-2012

Ook het gelaat kan gemasseerd worden met bamboestokken. Bij deze massage zet men iets minder druk dan bij de lichaamsmassage, maar de drukpunten worden wel geprikkeld. Hierdoor geeft de massage energie en kracht en verbetert ze de ademhaling.

Spa pedicure

Spa pedicure

Dit bericht werd geplaatst op 25-10-2012

Wie zachte voetjes wil, moet hier zijn! De spa pedicure start met een heerlijk voetbadje met fruit- of kruidenextracten waardoor je meteen helemaal ontspannen bent.

Minerale gelaatsverzorging

Minerale gelaatsverzorging

Dit bericht werd geplaatst op 23-10-2012

Minerale producten bevatten veel actieve bestanddelen die de huid doen stralen. Soms helpen ze huidonzuiverheden weg te werken, soms helpen ze huidveroudering tegen te gaan, altijd doen ze goed voor je huid.

Spa manicure

Spa manicure

Dit bericht werd geplaatst op 22-10-2012

Je handen zijn je visitekaartje, die moet je dus af en toe eens verwennen. Met de spa manicure worden ze gepeeld, worden je nagels gevijld, nagelriemen verzorgd, velletjes geknipt, kortom alles wat bij een goede manicure hoort.

Gelaatsverzorging met zoutpuntmassage

Gelaatsverzorging met zoutpuntmassage

Dit bericht werd geplaatst op 19-10-2012

Deze gelaatsverzorging is nu al mijn persoonlijke favoriet! Het is een overheerlijk gevoel wanneer de verwarmde stempels over je gelaat glijden.

Ontdek onze nieuwe arrangementen!

Ontdek onze nieuwe arrangementen!

Dit bericht werd geplaatst op 19-10-2012

Wij hebben voor u een heel nieuw gamma aan arrangementen in petto! Ontdek ze allemaal op onze site of kom langs bij Thermae Boetfort en neem één van onze nieuwe brochures mee.

Gekke beautyrituelen

Gekke beautyrituelen

Dit bericht werd geplaatst op 03-08-2012

Bekende gezichten zoals Penelope Cruz of Victoria Beckham smeren de vreemdste dingen op hun huid om toch maar de eeuwige jeugd te kunnen behouden. Of zouden ze gewoon excentriek willen zijn? We zochten enkele van de meest vreemde gelaatsverzorgingen op.

Achter de schermen: Eun Jee & Ellen

Achter de schermen: Eun Jee & Ellen

Dit bericht werd geplaatst op 01-08-2012

In deze editie laten we twee nieuwelingen uit onze Thermae-familie aan het woord. Eun Jee werkt sinds april 2011 bij Thermae als schoonheidsspecialiste in het schoonheidsinstituut in Grimbergen. Ellen is ook redelijk nieuw bij Thermae, zij startte bij de opening van Thermae Boetfort als schoonheidsspecialiste en combineert dat ondertussen met een plekje op onze marketingafdeling.

Lekkers uit de thermen: Lasagne van kabeljauw en courgette

Lekkers uit de thermen: Lasagne van kabeljauw en courgette

Dit bericht werd geplaatst op 31-07-2012

Speciaal voor de zomer drie gerechtjes die fijn zijn voor de lijn én een overheerlijk dessertje. Omdat af en toe zondigen gewoonweg mag! Deze keer: Lasagne van kabeljauw en courgette. (Hoofdgerecht voor 4 personen)

Ons nieuwe magazine is er!

Ons nieuwe magazine is er!

Dit bericht werd geplaatst op 30-07-2012

Sinds midden juni ligt ons nieuwe zomernummer in de thermen. Heb je het al gezien? In dit nummer van ons Thermae Magazine komt er weer heel wat leuks aan bod!

Mooie wenkbrauwen krijg je zo!

Mooie wenkbrauwen krijg je zo!

Dit bericht werd geplaatst op 27-07-2012

Met deze handige tutorial heb ook jij in een mum van tijd perfecte wenkbrauwen. Zoals alles, geldt ook bij dit werkje: goed begonnen, is half gewonnen.  Start met het zoeken van het juiste plekje voor deze klus. Zorg voor goede verlichting (liefst daglicht) en gebruik een handige spiegel.

Wat is een zonneslag?

Wat is een zonneslag?

Dit bericht werd geplaatst op 27-07-2012

Heb je hoofdpijn, voel je je misselijk, ben je duizelig en heb je last van verwardheid en spierverzwakking, dan is de kans groot dat je niet zomaar wat zonnebrand hebt, maar een heuse zonneslag.

Ook je kledij beschermt tegen de zon!

Ook je kledij beschermt tegen de zon!

Dit bericht werd geplaatst op 24-07-2012

Ook je kledij beschermt je huid tegen de zon, iets wat veel mensen de dag van vandaag vergeten lijken te zijn.

Wist je dat? Mahna Mahna

Wist je dat? Mahna Mahna

Dit bericht werd geplaatst op 20-07-2012

Iedereen kent het liedje “Mahna mahna” van the Muppets. Het verscheen de allereerste keer op televisie als openingsscène van de eerste aflevering van The Muppet Show in 1976.

Nieuwe opgietsessie

Nieuwe opgietsessie

Dit bericht werd geplaatst op 19-07-2012

De opgietsessie van 22u15 in de ijskeldersauna wordt vanaf heden vervangen door een Aroma Therapy Sessie. Tijdens de sessie wordt er jasmijnextract opgegoten. Deze opgietsessie is iets rustiger dan de normale sessies, uitstekend om de avond mee te eindigen dus.

Lekkers uit de thermen: Chocoladefondant

Lekkers uit de thermen: Chocoladefondant

Dit bericht werd geplaatst op 17-07-2012

Speciaal voor de zomer drie gerechtjes die fijn zijn voor de lijn én een overheerlijk dessertje. Omdat af en toe zondigen gewoonweg mag! Deze keer: chocoladefondant.

Sauna in de zomer

Sauna in de zomer

Dit bericht werd geplaatst op 11-07-2012

Wie denkt dat het in de zomer niet fijn is om naar de sauna te gaan, is mis! Een sessie in de sauna doet altijd (en dus in elk seizoen) deugd. Zoals je misschien al wel weet, zorgt regelmatig genieten in de sauna, ervoor dat je weerstand verhoogt. En ook in de zomer ligt er al wel eens een verkoudheid op de loer, dus dan ben je toch al een beetje beter gewapend tegen die vervelende ziektekiemen.

Floaten maakt je helemaal zen!

Dit bericht werd geplaatst op 28-06-2012

Zowel in Thermae Boetfort als in Thermae Grimbergen kan je genieten van een unieke floatingsessie. Het floatingbad is een ruim bad (in een grote cabine) met water met een hoog zoutgehalte, vergelijkbaar met het water van de Dode Zee. Dankzij deze samenstelling ervaar je wat het betekent om geen last te hebben van de zwaartekracht! Je blijft drijven en zo gauw je spieren dat voelen, gaat je hele lichaam ontspannen. Zelfs je ademhaling komt tot rust.

Sauna in een monstertruck!

Sauna in een monstertruck!

Dit bericht werd geplaatst op 18-06-2012

Een slimme Rus, Igor Chupin, installeerde een sauna in een legertruck en komt daarmee tot bij je thuis gereden (mits je in Rusland woont uiteraard).

Kies het juiste zonneproduct!

Kies het juiste zonneproduct!

Dit bericht werd geplaatst op 09-06-2012

Wist je dat we niet zonder zonlicht kunnen? Iedereen heeft een kwartiertje zonlicht per dag nodig om de aanmaak van vitamine D te stimuleren. Vitamine D heb je namelijk broodnodig om je weerstand op te bouwen. Ga echter niet bij de allereerste zon uren in je bikini liggen zonnebaden, je huid moet geleidelijk aan de zon wennen!

Ook mannen smeren!

Ook mannen smeren!

Dit bericht werd geplaatst op 24-05-2012

De tijd dat mannen hun neus optrokken voor een beetje wellness is al lang voorbij. De nieuwe man heeft gelaatsverzorgingsproducten in de badkamer staan. Helaas heeft Jan Modaal geen flauw idee welk huidtype hij heeft en gebruikt dus vaak de verkeerde producten. Wij helpen je op weg, zodat je tijdens je volgende trip naar de winkel weet welke producten te kiezen!

Thermae: meer dan thermen alleen!

Thermae: meer dan thermen alleen!

Dit bericht werd geplaatst op 16-05-2012

Weinig mensen lijken te weten dat je zowel bij Thermae Boetfort als bij Thermae Grimbergen langs kan komen voor een behandeling in het schoonheidsinstituut zonder gebruik te maken van de thermen. Wie graag een gelaatsverzorging of een manicure heeft, maar liever niet in de sauna gaat, kan dus gerust langskomen.

Wat is jouw favoriete massage?

Wat is jouw favoriete massage?

Dit bericht werd geplaatst op 11-05-2012

De ene houdt van een stevige rugmassage, de andere heeft liever een massage met warme stenen. Iedereen houdt van iets anders. De populairste massages zijn volgens Goed Gevoel een aromatische massage, een Hot Stone Massage, een zwangerschapsmassage en een sportmassage.

Ontspannen wachten op je vlucht!

Ontspannen wachten op je vlucht!

Dit bericht werd geplaatst op 27-04-2012

Sinds 2009 kan je in de luchthaven van Helsinki in de sauna op je vlucht wachten. Er is een heel wellnesscenter met vier verschillende sauna’s en stoombaden, een koudwaterbehandeling en zelfs enkele baden met mineraal water.

Sauna met uitzicht

Sauna met uitzicht

Dit bericht werd geplaatst op 26-04-2012

Wie anders dan een stel Finnen plaatst een mini-sauna op een bergtop? Deze groep mannen ging voor een paar uurtjes op avontuur. Eens de berg beklommen, pakten ze hun sauna uit, genoten van een sessie in de hitte, rolden in de sneeuw om af te koelen en pakten alles weer in om huiswaarts te keren.

4 tips om heelhuids je eerste opgieting door te komen

4 tips om heelhuids je eerste opgieting door te komen

Dit bericht werd geplaatst op 25-04-2012

Een opgieting gebeurt altijd onder leiding van een saunameester. Meestal gaat de saunameester in het midden van de ruimte staan en wappert met een vochtige handdoek. Hierdoor wordt de gevoelstemperatuur flink opgedreven. Je gaat dus stevig zweten tijdens een aufguss.

Zwanger naar de sauna

Zwanger naar de sauna

Dit bericht werd geplaatst op 12-04-2012

Er staat al maanden een dagje wellness met vriendinnen op het programma en plots ben je zwanger? Of je bent al enkele maanden in verwachtig, maar hebt gewoon zin om jezelf eens te laten verwennen. Wij geven je als tip enkele behandelingen waarvan je, ook zwanger, zeker zal genieten!

Leg je secretaresse in de watten!

Leg je secretaresse in de watten!

Dit bericht werd geplaatst op 30-03-2012

Op 19 april is het dé dag om je secretaresse in de watten te leggen en te belonen voor het harde werk dat ze elke dag levert! Kom dit jaar eens origineel uit de hoek en geef haar een cadeaubon van Thermae.com.

Product in de kijker: slank en stevig de zomer in

Product in de kijker: slank en stevig de zomer in

Dit bericht werd geplaatst op 26-03-2012

We kijken al uit naar de zomervakantie: een nieuwe bikini, een nieuw zomerkleedje en heerlijk flaneren met blote benen. Er staat veel op ons verlanglijstje. Maar er is ook stress! Want hoe kunnen we stralen in die nieuwe bikini op dat exotisch strand? Deze producten helpen je alvast op weg!

Thermae Magazine maart-april-mei

Thermae Magazine maart-april-mei

Dit bericht werd geplaatst op 22-03-2012

Ons nieuwe Thermae Magazine is er. Kom langs in Thermae Grimbergen, Thermae Boetfort of Thermae Hotel en blader door het magazine.

Wist je dat?

Wist je dat?

Dit bericht werd geplaatst op 15-03-2012

In Thermae Boetfort kan je elke dag genieten van een heerlijke dagschotel aan de democratische prijs van 12.50€....

Ruik ik naar zweet in de sauna?

Ruik ik naar zweet in de sauna?

Dit bericht werd geplaatst op 12-03-2012

Iedereen zweet in de sauna en toch hangt daar geen vervelende zweetgeur. Hoe komt dat?

Welke invloed heeft sauna op mijn astma?

Welke invloed heeft sauna op mijn astma?

Dit bericht werd geplaatst op 07-03-2012

Veel astmapatiënten hebben een slecht gevoel bij het idee sauna, maar eigenlijk is dat nergens voor nodig. Proberen is de boodschap, want slechts een minderheid vindt het in de sauna niet fijn.

In de sauna met een BV...

In de sauna met een BV...

Dit bericht werd geplaatst op 22-02-2012

Met welke BV wil jij het liefst een dagje in de sauna doorbrengen?

Diabetici in de sauna?

Diabetici in de sauna?

Dit bericht werd geplaatst op 22-02-2012

Kan een persoon met diabetes naar de sauna? Het is een veelgestelde vraag. Het antwoord is in de meeste gevallen: ja, absoluut!

Een massage is gezond

Een massage is gezond

Dit bericht werd geplaatst op 24-01-2012

Wetenschappelijk onderzoek bewijst dat een massage een positieve invloed heeft op zowel de geestelijke als de lichamelijke gezondheid.

Sauna, goed voor je hart?

Sauna, goed voor je hart?

Dit bericht werd geplaatst op 19-01-2012

Mogen hartpatiënten naar de sauna? Is het gevaarlijk? Of is het net héél goed voor hen?

Nieuw: Thermae Magazine

Nieuw: Thermae Magazine

Dit bericht werd geplaatst op 12-01-2012

Heb je ons nieuwe Thermae Magazine al gezien? Wij zijn er bijzonder trots op!

Sauna en hoge of lage bloeddruk

Sauna en hoge of lage bloeddruk

Dit bericht werd geplaatst op 07-01-2012

Mensen met een hoge of lage bloeddruk mogen wel naar de sauna gaan, maar moeten toch een beetje voorzichtig zijn. Heb je een hoge bloeddruk, let je vooral op bij het afkoelen. Heb je een lage bloeddruk, dan ben je extra voorzichtig tijdens het opwarmen.

Beauty Clinic: Start nu met IPL

Dit bericht werd geplaatst op 05-11-2011

Wil jij volgende zomer ook zonder harige oksels of benen rondlopen? Begin dan nu met definitieve ontharing!

Feestje in één van onze privé sauna’s

Feestje in één van onze privé sauna’s

Dit bericht werd geplaatst op 21-10-2011

Een vrijgezellenfeestje met je vrienden of vriendinnen? Een romantische rustpauze met zijn tweetjes? Het kan allemaal in onze privé sauna's! Lagoon is exotisch, Zen eerder rustgevend. Beide beschikken over tal van faciliteiten om u heerlijk te ontspannen!

In 11 stappen naar de sauna

In 11 stappen naar de sauna

Dit bericht werd geplaatst op 14-10-2011

In de herfst kan iedereen wat extra energie gebruiken en dus is een saunabezoek helemaal op zijn plaats. Niet alleen fun en relaxerend, maar je krijgt er ook meer energie door, je voelt je fitter én het is ook gezond! Maar hoe doe je dat nu best?

Uniek in België - Lava Shell Massage

Uniek in België - Lava Shell Massage

Dit bericht werd geplaatst op 23-05-2011

Lava Shells zijn 100% natuurlijke, gepolijste schelpen die een gel op basis van lavamineralen bevatten. Door deze lavagel ontstaat een natuurlijke, thermische reactie die je laat genieten van ...

Thermae Boetfort in beeld

 • Bar & Restaurant
 • Curia - Badpakgedeelte
 • Hotel
 • Beauty & Massage
 • Moenia - naaktgedeelte
 • Sfeer & Events