Sauna en sport, een goede combinatie - Thermae Boetfort

Sauna en sport, een goede combinatie

Dit bericht werd geplaatst op 02-06-2016

De man anno 2016 is zeer polyvalent en heeft buiten zijn job en gezin ook nog een sportieve hobby. Squash, joggen of fitness, hij kan het allemaal. Sporten verlicht de geest en is goed voor de gezondheid, maar vraagt ook heel wat van het lichaam.  Een dagje wellness geeft de geest en het lichaam hun verdiende rust en zorgt voor vernieuwde energie. Ook voor de sportievelingen bieden wij wellness op maat. 

Sporters kunnen gebruik maken van de infraroodsauna. Deze sauna werkt met een onzichtbare stralingswarmte die opgewekt wordt met diverse types van stralers. Wat deze sauna anders maakt dan een traditionele sauna is dat de warmte wordt overgebracht naar de huid zonder dat er warme lucht aan te pas komt. Je kan de infraroodsauna preventief gebruiken als een grondige opwarming voor een sportprestatie. Indien je weinig tijd hebt of het weer het niet toelaat om buiten te sporten, dan kan je ook opteren om wat langer in de sauna te blijven zitten. Door een langer saunabezoek zullen de spieren beter doorbloeden en zal als gevolg hiervan de spierelasticiteit en gewrichtsbeweeglijkheid toenemen. Heb je last van spierpijn na een fysieke inspanning? Ook dan kan de infraroodsauna soelaas brengen. Door een betere doorbloeding van de spieren zullen afvalstoffen sneller afgevoerd worden, wat het herstelproces zal bevorderen.  

Net zoals de infraroodsauna hebben ook de traditionele sauna en het stoombad een positieve werking op het doorbloeden van de spieren. Bij beiden wordt ook een positief effect op het immuunsysteem vastgesteld. Door het transpireren worden steeds de poriën van de huid gereinigd. Het spreekt voor zich dat een saunabezoek ook stressbestendig werkt en de natuurlijke balans tussen lichaam en geest herstelt.

Zin in een dagje wellness voor jezelf of om cadeau te doen? Bekijk dan zeker onze mogelijkheden.

 

 

Share Share Share

Reageer op dit artikel

Reactie toevoegen

Thermae Boetfort in beeld

  • Bar & Restaurant
  • Curia - Badpakgedeelte
  • Hotel
  • Beauty & Massage
  • Moenia - naaktgedeelte
  • Sfeer & Events