Voetreflexologie

Dit bericht werd geplaatst op 14-06-2016

Voetreflexologie is een traditionele behandelingswijze tegen allerlei kwaaltjes. Het vond zijn oorsprong in het oude Egypte en Azië.  De eerste vormen van reflexologie werden 5.000 jaar geleden al toegepast. Slechts de laatste eeuwen is deze unieke behandelmethode in het Westen doorgebroken en is door artsen het verband en effect van deze massage op het lichaam onderzocht en verfijnd. Reflexologie is geen geneesmiddel, maar een manier om het zelfgenezend vermogen van het lichaam en de geest te stimuleren.  Hoe gaat dit nu precies in zijn werk?

In de voetrefloxologie gaat men ervan uit dat bepaalde punten op de voeten, de reflexpunten, andere delen van het lichaam weerspiegelen. Niet alleen weefsels, maar ook klieren, spieren en botten hebben een eigen reflexzone op de voeten.  Naargelang de druk die uitgeoefend wordt op deze zones zal men een effect krijgen in de overeenstemmende inwendige organen. Dit komt omdat onze voeten zeer gevoelig zijn vanwege de enorme aanwezigheid van zenuwuiteinden. Deze vormen een communicatiemiddel voor ons lichaam en sturen razendsnel boodschappen door via onze zenuwkanalen.

 Concreet zal onze gediplomeerde masseur d.m.v. een  spel van duwen en wrijven met de duim, handpalm en overige vingers een gedoseerde druk uitoefenen op de reflexzones. Hierdoor worden blokkades tussen deze reflexzone en het overeenstemmende orgaan opgeheven en komen afvalstoffen vrij. Ook de doorbloeding wordt verbeterd.

Deze unieke massage  heeft buiten het lichamelijke effect ook een ontspannende werking voor de geest. 

Share Share Share

Reageer op dit artikel

Reactie toevoegen

Thermae Boetfort in beeld

  • Bar & Restaurant
  • Curia - Badpakgedeelte
  • Hotel
  • Beauty & Massage
  • Moenia - naaktgedeelte
  • Sfeer & Events