8 weetjes over de verzorging van de maand juni

Dit bericht werd geplaatst op 31-05-2017

Onze verzorging van de maand juni draait helemaal rond arganolie. Wij sommen voor jullie 8 weetjes op over dit wondermiddel uit het zuiden:

1) Arganolie wordt ook wel 'het goud van Marokko' genoemd.


2) Arganolie bestaat al heel lang. In 1219 waren de Feniciërs op de hoogte van de helende werking van arganolie. De Marokkaanse vrouwen gebruiken al eeuwenlang arganolie voor hun haren en huid.


3) Arganolie is helemaal natuurlijk en komt van de arganboom, ook wel de boom des levens genoemd. Deze boom is een van de oudste bomen ter wereld en groeit alleen in het zuidwesten van Marokko.


4) Arganolie wordt van arganvruchten gemaakt. Deze lijken op gele pruimen en worden alleen door vrouwen geoogst en verwerkt.


5) Arganolie is niet goedkoop. Dat komt doordat één boom met ongeveer 30 kilo aan vruchten ongeveer 0,7 liter per seizoen opbrengt en dat komt neer op vijftien uur werk voor één persoon.

 

6) Arganolie bevat veel vitamine E, deze verhelpt ontstekingen, vertraagt het verouderingsproces en is bovendien een goede vochtinbrenger. Je nagels worden er sterker van en vitamine E gaat littekenvorming en striae tegen.

 

7) Arganolie is het ideale middeltje voor na de winter. Door het gure winterweer heb je snel last van een extreem droge huid. Arganolie zorgt ervoor dat je huid gevoed wordt en weer zacht aanvoelt.

 

8) Arganolie is ook een wondermiddel voor je haar. Het herstelt dof, droog en beschadigd haar, geeft het haar elasticiteit terug en houdt de hoofdhuid gezond.

Ontdek hier onze verzorging van de maand juni.

Share Share Share

Reageer op dit artikel

Reactie toevoegen

Thermae Boetfort in beeld

  • Bar & Restaurant
  • Curia - Badpakgedeelte
  • Hotel
  • Beauty & Massage
  • Moenia - naaktgedeelte
  • Sfeer & Events