Sauna

Privé- en publieke sauna’s in Vlaams-Brabant

Onze thermen, sauna en wellness, zijn ingericht op een unieke locatie - Kasteeldomein Boetfort. Je kan er onbeperkt genieten en ontspannen in tal van privé- en publieke sauna's, jacuzzi's, baden, relaxruimtes enz. Thermae Boetfort is gelegen in het groene Melsbroek, Vlaams-Brabant.

Met onze twee zeer uitgebreide thermen complexen heb je een ruime keuze. In de naaktsauna Moenia kuur je naakt in de sauna en wellness, het zwembad en de andere faciliteiten. Daarnaast kan je ook kuren in de Curia sauna met badkleding.

Thermae Boetfort: open van 10u30 tot middernacht.

Publieke Sauna’s in Boetfort

Negen verschillende sauna’s vind je in Thermae Boetfort. Een beetje warmer, een beetje kouder, een beetje groter, een beetje kleiner, er is voor elk wat wils! Ontdek op deze pagina de verschillende sauna’s in Boetfort en kom ze zeker eens écht proberen.

Vind je één van onze privé- en publieke sauna’s niet op het terrein? Vraag gerust meer info aan de receptie of aan de saunameester die geregeld zijn rondje maakt door de sauna’s.

Op de blog vind je een artikel met info over het ideale sauna gebruik, lees dus zeker even hoe een saunagang in Thermae gaat.

Sauna weetjes

In de sauna wordt de temperatuur flink opgedreven, zo is bijvoorbeeld 90°C niet abnormaal, uiteraard gaat het hier dan niet over je lichaamstemperatuur, maar over de omgevingstemperatuur. Je lichaamstemperatuur ligt in zo’n warme sauna van Thermae rond 39°C. Je lichaam reageert op deze warmte door te zweten en je bloeddruk te laten dalen. Niet alleen wordt je huid flink gereinigd (door de warmte staan je poriën open en gaat het vuil met het zweet naar buiten) maar ook je ademhaling en bloedcirculatie worden gestimuleerd, je stofwisseling verbetert en stramme spieren ontspannen.

Afvallen in de sauna is echter volslagen onzin! Als je meteen na je saunagang op de weegschaal gaat staan, zou het kunnen dat je iets minder weegt dan ervoor, maar dat is vocht dat je verloren bent. Zo gauw je iets drinkt of eet, is dat verloren gewicht er meteen weer bij.

Vind wat u zoekt

  • Type

  • Sorteren

Ons aanbod

Thermae Boetfort in beeld

  • Bar & Restaurant
  • Curia - Badpakgedeelte
  • Hotel
  • Beauty & Massage
  • Moenia - naaktgedeelte
  • Sfeer & Events