Het belang van een rustdag

Fitness

hetbelangvaneenrustdag_TSM.jpg

Elke dag sporten is niet goed, een rustdag inlassen is minstens even belangrijk. Zo kunnen je spieren zich herstellen waardoor ze sneller sterker worden.


Lire l'article complet


Hoe weet je of je lijf klaar is om opnieuw te sporten? Probeer jezelf in te schatten. Hoe voelt je lijf op een schaal van 1 tot 10 waarbij 10 vol energie wil zeggen en 1 lusteloos is. Schat je jezelf in tussen 1 en 5, dan is het tijd om het wat rustigaan te doen.

Zorg voor voldoende slaap. Tijdens de nachtrust laadt je energiepeil weer op en herstellen je spieren zichzelf.

Een rustdag moet je niet te letterlijk nemen, het is niet de bedoeling om de hele dag op de zetel te liggen en niets te doen. In beweging blijven is de beste manier om je spieren te onderhouden, zo blijft bloed en zuurstof goed rondcirculeren waardoor het herstelproces van je lichaam optimaal is. Je boodschappen doen op je rustdag kan dus perfect!

Nog een goed alternatief is om je spieren te laten herstellen door een bezoekje aan de wellness. Thermae Sports Merchtem beschikt over een wellness ruimte met zwembad, jacuzzi, Turks stoombad, infraroodsauna en Finse sauna. Al deze faciliteiten hebben een positieve invloed op je herstel en het is er ook gewoon fijn vertoeven.


Inscrivez-vous à notre newsletter et vous recevrez les dernières nouvelles

Inscrivez-vous