Waarom je beter voor een traditionele groepsles kiest

Fitness

Blog_onderzoek-les-mills.jpg

Live groepslessen met een motiverende instructeur of online les alleen in je woonkamer achter een computerscherm? De keuze is snel gemaakt, toch? Les Mills verdiepte zich in het onderwerp en bewees waarom je sneller resultaten boekt in een sportschool.


Read the entire article


Het Les Mills Research Lab deed de test en vergeleek één traditionele groepsles BodyCombat met de online varianten livestream (meevolgen tijdens live les online) en on demand (een opgenomen les) en daaruit bleek dat de hartslag bij de traditionele les in de sportschool maar liefst 14% hoger lag. Dit wil zeggen dat je intensiever deelneemt aan de les en dat de kwaliteit van je workout duidelijk beter is. Daarnaast bewees het onderzoek dat de deelnemers van de traditionele les 13% meer plezier beleefden aan hun workout. Dit laatste heeft men grotendeels te danken aan wat Les Mills omschrijft als “groupness”. De mens is een sociaal beestje en geniet er dus van om zich te omringen door andere sportievelingen. Samenzijn brengt vaak het beste in ons naar boven.

Ben ook jij op zoek naar motivatie en groupness? Bij Thermae Sports hebben we een ruim aanbod aan groepslessen en is er voor iedereen wat wils!

Het volledige artikel van Les Mills vind je hier terug.



Sign up for our newsletter and receive the leatest news!

Subcribe