Back (to) school

Fitness

TSM_sedentair-leven-rugschool.jpg

Het is weer zover! De zomervakantie is voorbij en dat betekent terug naar school of het werk. Tijdens de vakantieperiode zit je vaak niet stil. Een uitstapje links en rechts, er valt altijd wel iets te beleven. Echter wanneer we terug in de dagdagelijkse routine terechtkomen is er daar minder tijd voor. 


Lire l'article complet

 

Cijfers tonen aan dat de gemiddelde Vlaming tot 85% per dag (slaap niet meegerekend) sedentair is. Dit wil zeggen dat we bijna de hele dag zittend doorbrengen. En dat eist zijn tol op je rug. Te veel en langdurig zitten is één van de grootste oorzaken van lage rugpijn. Wil je graag hieraan werken en rugklachten voorkomen/verhelpen? Dan is onze rugschool de ideale groepsles voor jou!

Rugschool

80% van de vlaamse bevolking wordt ooit geconfronteerd met lage rugpijn. In de rugschool krijg je tips hoe je de rug minder kan belasten tijdens dagdagelijkse activiteiten. Rughygiëne en een goede houding staan centraal. Daarnaast is beweging essentieel. We mobiliseren de wervelkolom, versterken de buik-, rug- en bilspieren om de stabiliteit van je lage rug te verhogen. Door het optrainen van je rug- en buikspieren beschermen we de wervelkolom tegen overbelasting en zorgen we er tegelijk voor dat de rug minder wordt belast. Voor de meeste oefeningen heb je geen materiaal nodig dus deze kan je ook thuis zelfstandig uitvoeren, eventueel als bewegingstussendoortje.

Tot snel in onze les!

Ontdek hier wanneer je de rugschool kan volgen. 


Inscrivez-vous à notre newsletter et vous recevrez les dernières nouvelles

Enregistrez ici